Szeged-Újszegedi Református Egyházközség

 

Istentisztelet

Istentiszteletekre minden héten vasárnap 9 órakor gyűlünk össze, továbbá más ünnepnaponon (szenteste, karácsony napjain, szilveszterkor, újév napján, húsvétkor és pünkösdkor) az előre meghirdetett időpontokba. Az időpontokat az istentiszteleten hirdetjük ki, de havi nyomtatott "Gyülekezeti Naptárral" és az interneten is (www.ujszeged.ref.hu) tájékoztatjuk az érdeklődőket.

A református istentisztelet központjában az igehirdetés áll, ezért az istentiszteletek állandó és fő része egy-egy bibliai rész felolvasása és közérthető magyarázata. Az igehirdetés előtt és után imádkozunk és gyülekezeti énekekeket éneklünk.

Az istentiszteletek keretében havonta van úrvacsora gyülekezetünkben. Ezeket előre hirdetjük, leggyakrabban a hónap harmadik vasárnapjára vagy a nagyobb ünnepek istentiszteleteire.

Az istentiszteleteken történik a keresztelés is, előzetesen egyeztetett időpontokban. A keresztelésre előzetesen kell jelentkezni. Hitünk szerint gyermekeket is keresztelünk, melyen a szülők fogadalmat tesznek Istennek arról, hogy gyermeküket úgy nevelik és neveltetik, hogy Krisztusba vetett hitéről a gyülekezet előtt vallást tegyen. Felnőtteket akkor keresztelünk, ha még nem voltak megkeresztelve és a gyülekezet előtt vallást tesznek Krisztusba vetett hitükről.

Az istentiszteletek általában egy órán át tartanak, de a gyülekezet tagjai az alkalom után hosszasan beszélgetni szoktak, így előfordul, hogy az udvar még fél tizenkettőkor is gyermekektől hangos...

Gyülekezetünkben minden vasárnap 9 órakor kezdődik istentisztelet. További időpontok: www.ujszeged.ref.hu

Az istentiszeteleteinken elhangzó igehirdetésekről hangfelvételeket készítünk, melyeket ide kattintva érhetőek el.

Az istentiszteletek alatt gyermekistentiszteleteket tartunk, melyekkel a gyermekeket korosztályok szerinti bontásban, játékos, színes formában vezetjük be a Biblia világába.

A legkisebek szülei külön játszószobában hallgathatják a kihangosított istentiszteletet gyermekeik társaságában.


Együtt Jézus Krisztus dicsőségéért.
Hívunk, befogadunk, tanítunk.

Észrevételeivel és kérdéseivel forduljon hozzánk! © 2002-2014 Szeged-Újszegedi Református Egyházközség